Alba Concepts

Waardestijging door sturen op circulariteit met BCI Gebouw

ReintenInfra

Circulariteit tegen de klippen op

Faay

Dit is de meest duurzame wand van Nederland

Steeds meer woningcorporaties ontdekken dat hun bestaande vastgoedportefeuille meer waarde vertegenwoordigt dan in de boeken staat vermeld. Met de objectieve Building Circularity Index (BCI) maak je van elk gebouw een objectieve berekening, die er extra waarde aan toevoegt. Het meetinstrument is ook bruikbaar voor een circulaire Meerjarenonderhoudsplanning of als gunningscriterium bij circulair inkopen.

Aan de rand van Borne bulkt een kantoorgebouw van de circulaire oplossingen. Je hoeft geen geoefend oog te bezitten om te zien dat hier iets speciaals is gerealiseerd. Het is Maurice Beijk die dit bijzondere project op zijn geweten heeft. De ‘Rentmeester2050’ van ReintenInfra loopt al meer dan twintig jaar op de troepen vooruit.

Een milieuvriendelijke, verdiepingshoge scheidingswand met een kern van massieve vlasscheven kan een belangrijke bijdrage leveren aan circulaire en demontabele gebouwen. Op deze duurzame wand van Faay zit namelijk een terugname-optie, waardoor toegepaste materialen een tweede leven krijgen. Johan Mellegers vertelt ons over de biobased materialen die worden toegepast in de wand, de circulariteitseigenschappen en de lage MKI-score.