Slimme vragen voor verbetering van binnenluchtkwaliteit

Altijd al willen weten hoe je de binnenluchtkwaliteit een boost geeft? Een gratis whitepaper zoomt in op slimme vragen en antwoorden om dit voor elkaar te krijgen.

De whitepaper komt van de hand van Carrier, die actief kennis deelt over het onderwerp Healthy Buildings. Een aantal onderdelen draagt volgens de leverancier van klimaatoplossingen bij aan het maximaliseren van de kwaliteit van de binnenlucht. Zoals ventilatie, waarbij je zorgt voor een optimale verversing van de binnenlucht, bijvoorbeeld door filtratie. ‘Filter de lucht met MERV 13/F7 of hoger’ vormt het advies.

Ook de luchtvochtigheid komt ter sprake. Een vochtigheid tussen de 40 en 60 procent wordt aangeraden, evenals het implementeren van multipoint IAQ-bewaking. Een opvolgend advies is om gebruikers te betrekken bij het optimaliseren van het binnenklimaat. Door real-time inzicht te geven in de lucht-kwaliteitsmetingen wordt de gezondheid en de veiligheid van de omgeving bevorderd.

Je kantoor weer openstellen: hoe dan?

In de whitepaper ‘Improving IAQ in the new normal: smart questions for building owners’ lezen we over welke vragen je kunt stellen om de binnenluchtkwaliteit verder te verbeteren. De vraagstellingen lijken onder andere interessant om beter na te denken over het openstellen van kantoren na covid-19. Zo refereert de whitepaper onder andere naar het in kaart brengen van eventuele bezettingsproblemen of -zorgen en de diverse doelen die gesteld zijn rondom de binnenluchtkwaliteit en de veiligheid van gebruikers bij de terugkeer naar kantoor.

Doelstellingen voor beter binnenklimaat

Dat kunnen er verschillende zijn: zo kan het een doel zijn om de kans op virusoverdracht te verkleinen, de arbeidsproductiviteit van medewerkers te verhogen, het comfort te verhogen of een combinatie van deze doelstellingen.

In de volledig gratis whitepaper lees je meer over dit onderwerp en krijg je antwoord op veel van je vragen.

Whitepapers over het thema Gezonde Gebouwen

‘Improving IAQ in the new normal: smart questions for building owners’ is niet de enige whitepaper over het thema Gezonde Gebouwen, gepubliceerd door Carrier. Op deze pagina vind je ook whitepapers over de kansen van luchtreiniging en filtratie, de verspreiding van covid-19 afremmen met airconditioning en HVAC besturingsstrategieën die helpen verspreiding van covid-19 tegen te gaan.