Gerenoveerde en duurzame isolatie voor appartementsgebouw

De terrassen van het appartementsgebouw Residentie Bellevue in Sint-Idesbald (België) zijn gerenoveerd en duurzaam geïsoleerd met de nieuwe Deck-VQ vacuümisolatiepanelen van Recticel Insulation.

Heel wat appartementen aan de Belgische kust zijn nog niet voldoende geïsoleerd. Een specifieke uitdaging voor het renoveren en isoleren van dakterrassen is de beperkte ruimte voor isolatie. “Voor dit project in Sint-Idesbald plaatsten we Deck-VQ vacuümisolatie van Recticel Insulation, geleverd via Defrancq”, geeft Lieven Claus van Dakwerken Bruneel aan. “Met een warmtegeleidingscoëfficiënt (lambda) van 0,006 W/mK in de kern (VIP) – de beste prestaties op de markt – en een beperkte dikte van 45 mm was het al mogelijk om een RD-waarde van 5,00 m²K/W te bereiken. Bovendien biedt de Deck-VQ oplossing een uitstekende bescherming van het vacuüm isolatiepaneel (kortweg VIP) door middel van hoge densiteit PIR-platen, wat een extra zekerheid biedt tijdens de installatie.”

De panelen zijn beschikbaar in verschillende standaardafmetingen, wat goed van pas kwam voor een legplan op maat. “De panelen zijn te verwerken zoals een standaard PIR-isolatiepaneel”, gaat Claus verder. “Ze laten zich eenvoudig verlijmen op de ondergrond met een PU-kleefschuim. Op de Deck-VQ panelen kunnen de meeste dakdichtingen (kunststof of bitumenbaan) worden toegepast. Door de ‘omkasting’ is de fragiele vacuümisolatie veilig beschermd en is schade bij het plaatsen zo goed als uitgesloten.”

Voordelen bij het isoleren

De isolatiepanelen bestaan uit vier formaten en er zijn geen structurele aanpassingen nodig voor de renovatie van terrassen en platte daken. De isolatie biedt daarbij voordelen bij de uitvoering van diverse dakdetails, zoals bij de toegangsdeur naar het terras. De panelen hebben een dikte van amper 45 mm met een VIP-kern van 25 mm.

Deze VIP heeft een warmtegeleidingscoëfficiënt van 0,006 W/mK, de laagste op de markt. De panelen zijn verder beschermd tegen beschadiging, waardoor ze eenvoudig te vervoeren en te hanteren zijn. Zelfs bij complex maatwerk is het aanbrengen eenvoudig, dankzij de technische begeleiding en het legplan, opgemaakt door Recticel.

Deck-VQ specificaties:

• Thermische prestaties van de VIP-kern: 0,006 W/mK • Druksterkte: ≥ 150 kPa • Treksterkte: ≥ 80 kPa • Brandgedrag: Euroclass E

• Certificaties: ETA 18/0846 • Standaardafmetingen: 600 × 1200 mm 300 × 1200 mm 600 × 600 mm 300 × 600 mm • Thermische prestaties van Deck-VQ: Dikte RD-waarde 45 mm 5,00 m²K/W 60 mm 7,50 m²K/W

Past Deck-VQ in jouw projectambitie? Neem dan contact op met Recticel.