Planon Building Management

Datagedreven beheer van duurzame en gezonde gebouwen maakt impact

Tim van Dorsten

Hoe is filevorming op het

elektriciteitsnet op te lossen?

Recticel Insulation

Verduurzaming en isolatie van

kantoren: ‘Doe het meteen goed!’

Planon bedient de bouw- en vastgoedsector met onder andere softwarelevering om zo prestaties van gebouwen te kunnen optimaliseren. “Om die dienstverlening staan we al meer dan dertig jaar bekend, maar Planon onderscheidt zich door meer dan alleen krachtige tools te leveren.” We interviewen Mark van Burg en Cas Verver van Planon Building Management en komen erachter hoe zij het verschil maken bij het advies over strategische keuzes rondom onderhoud, brandveiligheid, wet- en regelgeving en duurzaamheid.

De huidige congestieproblemen op het elektriciteitsnet komen niet onverwacht. Het is dan ook niet verwonderlijk dat bedrijven al geruime tijd over oplossingen nadenken: van energiemanagement en buffers tot een zelfstandig lokaal elektriciteitsnetwerk. Er is wel één maar. “Alleen innovatie lost de knelpunten in het elektriciteitsnet niet op.” Experts uit het veld laten hun licht schijnen over de oplossingen.

Eind dit jaar moeten alle label C-plichtige kantoren minstens dit energielabel in handen hebben. Het lijkt erop dat we een eindsprint krijgen, want begin dit jaar viel de stand van zaken rondom het behalen van de labels erg tegen: slechts 44% van de kantoren die het label moeten hebben, hadden hem in huis. Hoe kom je tot label C binnen de korte resterende tijd? Daarover spreken we Duurzaam Gebouwd-expert Benedikt van Roosmalen, tevens commercieel directeur Recticel Insulation Nederland.