1 jaar een hybride warmtepomp: daling van 80% op de energierekening

Toevast advies-management-uitvoering is een onafhankelijke verduurzamingspartner en werkt met de warmtepompen van Inventum. Zij bespaart vóór de woningcorporatie, commerciële partijen en particulieren. En niet zomaar een besparing: na de verduurzaming van de sociale huurwoning met een hybride warmtepomp van Inventum is de energierekening gedaald met ongeveer 80%.

Van energielabel F naar A

De woningen die worden uitgevoerd via het concept van Toevast gaan gemiddeld van energielabel F naar A. En dat is niet het enige: ook wordt de energierekening verlaagd met ongeveer 80%. Win-win dus: woningcorporatie is blij dat de woning is verduurzaamd en weer jaren door kan en de huurder is blij met een comfortabele woning met lage energiekosten.

Door toepassing van duurzame oplossingen, zoals de hybride ventilatiewarmtepomp van Inventum worden deze successen gerealiseerd.

Hybride ventilatiewarmtepomp: hoe werkt dit

De hybride ventilatiewarmtepomp van Inventum werkt op elektriciteit, heeft geen buitenunit en vervangt de mechanische ventilatiebox. De warmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht om het cv-water op te warmen. Is er in huis meer vermogen nodig, bijvoorbeeld als het buiten heel koud is? Dan springt de cv-ketel even bij. De hybride warmtepomp zorgt dus voor de ventilatie, verwarming en eventueel het warme water.

Met de hybride ventilatiewarmtepompen van Inventum zorg je ervoor dat de woning goed geventileerd blijft en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Zo ontstaat er een gezond binnenklimaat. Deze warmtepompen zijn compact en gemakkelijk te installeren. Daarnaast zet je een eerste stap naar een gasloos huis. Zonder enorme kosten te maken.

Voordelen

  • Compact en combineert met iedere cv-ketel
  • Geen buitenunit
  • Zorgt voor een gezond binnenklimaat door voldoende ventilatie
  • Eenvoudig te installeren: geen F-gassen certificering nodig
  • Gasbesparing
  • De woningcorporatie of bewoner ontvangt €2.250 subsidie

Wil je meer weten over het verduurzamen van renovatieprojecten? Neem contact met Inventum op.