Rondetafelgesprek

Rondetafelgesprek Circulair Bouwen: Samen innoveren én durven falen

> Lees verder

Verslag Webinar Circulair bouwen

Is het al tijd voor bouwschaamte?

> Deel 1
> Deel 2

Podcast

Podcast Materialenpaspoort

> Lees verder

Om circulair bouwen te laten vliegen, moeten alle ketenpartners samen optrekken om inzicht te geven in materiaalstromen. Gebrek aan draagvlak voor een transitie naar een circulaire bouw kan zowel intern als extern een uitdaging zijn, maar projectteams op persoonsniveau en hechte samenwerking met ketenpartners vormen daarvoor een oplossing. Deze uitkomsten en meer kwamen uit het rondetafelgesprek Circulair Bouwen, waar vijf Duurzaam Gebouwd-experts aan deelnamen, onder leiding van Reinoud Schaatsbergen, hoofdredacteur van Stedebouw & Architectuur.

Vliegschaamte: dat hebben we bijna allemaal wel eens meegemaakt. Begint 'bouwschaamte' ook al op te komen als begrip? De milieu-impact van bouwen blijkt een factor vier keer hoger te liggen dan die van vliegen. Dat was de stelling waar het webinar Circulair Bouwen van Duurzaam Gebouwd mee aftrapte, op donderdag 10 februari. Consultants Lian, Tijs en Pien van CFP Green Buildings woonden het webinar bij en zetten belangrijke trends voor je op een rij en redacteur Ysbrand Visser schrijft alle belangrijke inzichten voor je uit.

Vlak voordat storm Eunice losbarstte, spraken we met experts Marijn Emanuel (W/E Adviseurs), Bauke Geuzebroek (Knauf) en Menno Brouwer (RVO) over de zin van het materialenpaspoort. Is een eventuele verplichting toe te juichen? Wie is er aan zet om het voortouw te nemen voor een paspoort? Je hoort het in de nieuwste Duurzaam Gebouwd Podcast.