Velox

Mijnwerker

Heembouw

Heembouw zet standaard met natuurinclusief distributiecentrum

VBI

Zevende Ketenkracht event: duurzaamheid, losmaakbaarheid én natuur

In de bouw moet de overheid zijn normerende rol veel meer kunnen benutten om verduurzaming van de sector te bespoedigen, vindt Michel Baars. De oprichter van New Horizon Urban Mining deelt zijn visie op de ontwikkelingen in de branche: “De krapte op de arbeidsmarkt maakt de transitie naar een CO2-neutrale economie ingewikkeld.”

Stel je een willekeurig distributiecentrum voor. Waarschijnlijk denk je aan een grijze kolos, waar vrachtwagens op- en afrijden en goederen worden ontvangen en uitgegeven. Hier en daar tref je wat eenzame beplanting aan, verder heeft de natuur het gebied verlaten. De meesten van ons oordelen dan ook dat deze plekken toe zijn aan meer flora en fauna, voor meer welzijn van mens én dier. Met het natuurinclusieve distributiecentrum van Virgo in Aalsmeer, bewijst Heembouw dat dit gedachtegoed geen utopie is: meer biodiversiteit, meer waarde.

Donderdag 30 juni was het tijd voor alweer het zevende Ketenkracht-event van VBI, dat plaatsvond in de Aeres Hogeschool op het terrein van de Floriade Expo 2022. Een passende locatie om kennis te delen over samenwerking, efficiëntie en duurzaamheid in de bouwsector, want Aeres ontving eerder het GreenScore certificaat Silver, zorgde voor een energieneutraal en adaptief gebouw en zette in op circulariteit.