BUILDING HOLLAND

DAG 1, 2 NOVEMBER

Francesco Veenstra opent Building Holland 2021

“Dare to act”, gaf Francesco Veenstra als nieuwe Rijksbouwmeester aan. Hij trapte af op de mainstage en gaf vooral het belang aan van lef: zit niet stil en blijf niet hangen in oude denkrichtingen, maar zet nu al stappen in het verduurzamen van de gebouwde omgeving.

MAINSTAGE:

Na haar inspiratiesessie op de mainstage van Building Holland 2021, lopen we samen met Anne-Marie Rakhorst naar de Duurzaam Gebouwd-stand. Daar vertelt Rakhorst je over de waarde van intrinsieke motivatie om de verduurzaming van de gebouwde omgeving te versnellen. Daarnaast laat ze zien welke impact de jeugd kan maken.

Aan het woord

Anne-Marie Rakhorst

Duurzaam Gebouwd Podcast

Podcast Sustainable Development Goals

Live op de beursvloer nam Duurzaam Gebouwd zijn nieuwste podcast op over het prangende onderwerp Sustainable Development Goals. Dorien Terpstra van Zehnder en Johan Bel van Mijn Waterfabriek sloten aan om het over de 17 duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties te hebben. Binnenkort beluister je deze podcast, luister nu al de andere podcasts die we hebben opgenomen.

Houtbouwmythes ontkracht tijdens Side Event Houtbouw is de Toekomst

32 gemeentes ondertekenden de Green Deal Houtbouw in de MRA, waarin is afgesproken dat een sprong wordt gemaakt naar 20% bouwen met hout vanaf 2025. Daarmee wordt ongeveer jaarlijks 220.000 ton CO2 bespaard. Tijdens het Side Event 'Houtbouw is de Toekomst' kwam de ondertekening en de impact ervan onder de aandacht.

GILDE VAN VERDUURZAMERS

Verduurzamen is een vak. Hiervoor heb je Verduurzamers nodig die over de schutting van hun vakgebied kunnen kijken. Daarom is de oprichting van het Gilde van Verduurzamers aangekondigd tijdens Building Holland 2021. Initiatiefnemers Wietse Walinga (Smart Workplace/Duurzaam Gebouwd), John Lens (TVVL) en Harm Valk (Nieman Raadgevende Ingenieurs) presenteerden het Gilde van Verduurzamers en haar eerste voorzitter: Suze Gehem (Groene Grachten).

Routes naar Rome binnen de energietransitie

Duurzaam Gebouwd-expert Rick Bruins van Remeha presenteerde op het side event Waterstof & CO2-reductie en geeft een samenvatting van de inhoud. Op de Remeha-stand vertelt hij over verschillende routes naar Rome binnen de energietransitie. Op korte termijn ziet hij vooral kansen op het vlak van de hybride warmtepomp, op langere termijn de waterstofroute.

Partner aan het woord

Rick Bruins

Winnaars Rabobank Innovation Challenge 2021

Takkenkamp, Straw Blocks Systems en Signify zijn de winnaars van de Rabobank Innovation Challenge 2021. De awards werden dinsdag 2 november uitgereikt op de eerste beursdag van het innovatie event Building Holland in RAI Amsterdam. In totaal waren vijftien producten genomineerd.

Futurebuild Holland

Na tien edities start Building Holland een nieuw avontuur dat over grenzen heen reikt. Building Holland brengt niet alleen partijen bij elkaar, maar start iets nieuws met Futurebuild Holland. ‘We willen beweging in gang zetten. We willen de markt laten accelereren. Niet alleen meer de facilitator zijn, maar ook de accelerator.’

Sfeerimpressie

Hier bekijk je de sfeerimpressie van de eerste dag van Building Holland 2021 .

Bekijk het programmaoverzicht