Meer rendement dankzij hoogwaardige isolatie

Het gebruik van hoogwaardige isolatie kan een behoorlijke return-on-investment hebben. Onderzoek toont aan dat voor bijvoorbeeld een appartementencomplex met vijf woonlagen en dertig koopappartementen de ROI in sommige regio’s kan oplopen tot ruim 94.000 euro meer opbrengst.

Slankere constructies zorgen voor meer binnenruimte en deze binnenruimte vertegenwoordigt een commerciële waarde. Bruikbare ruimte in een gebouw is daarom een fundamentele basis voor de waardering van het investeringspotentieel van onroerend goed. Naast dat de waarde van een gebouw hoger wordt, zorgt meer gebruikersoppervlakte ook voor meer huur- en verkoopopbrengst. Isolatie speelt hierin een belangrijke rol. Met hoogwaardige isolatie kan meer binnenruimte worden gecreëerd, doordat een slankere constructie mogelijk wordt.

Altijd een positieve ROI

Kingspan Insulation liet een onafhankelijk onderzoeksbureau uitzoeken wat de financiële voordelen zijn van het gebruik van Kooltherm isolatie versus een minerale wol. Deze keer is gekeken naar de opbrengst in appartementencomplexen. Dit onderzoek is uitgegaan van een appartementencomplex met vijf woonlagen en dertig koopappartementen. De return-on-investment is in alle bekeken regio’s positief en kan zelfs oplopen tot ruim 94.000 euro meer opbrengst.

De allerbeste isolatieprestaties

Dit onderzoek is gebaseerd op de Kooltherm K108 Spouwplaat. Deze unieke hoogwaardige hardschuim isolatieplaat voor de spouwmuurconstructie levert, dankzij de lage lambda-waarde van 0,018 W/m·K, de beste isolatieprestatie onder de hardschuim isolatie. Je haalt met een dikte van slechts 144 mm al een RC-waarde van ruim 4,5 m²·K/W. Dit is niet alleen goed voor je investering, maar ook voor de gebruiker. Slankere constructies zorgen ook voor meer daglicht en dit heeft impact op het gevoel van welzijn en comfort.

Renovatie

Door van binnenuit hoogwaardig te isoleren met Kooltherm K108 kan ruimte bespaard worden ten opzichte van traditionele methodes. Door slank te isoleren aan de buitenkant van de gevel, worden kostbare aanpassingen aan gevelopeningen, funderingen en het omliggende perceel zoveel mogelijk voorkomen. Daardoor kan met minder inspanningen een uitstekend resultaat behaald worden.

Rendabel, gezond én duurzaam

Kooltherm isolatie is een rendabele keus die zorgt voor meer welzijn en comfort. Door het lichte gewicht en de vezelvrije kern, is deze plaat eenvoudig en veilig te verwerken. Kooltherm wordt lokaal in Nederland geproduceerd en beschikt over een DUBOkeur, waarmee het aantoonbaar behoort tot de milieuvriendelijkste keuzes binnen hun toepassingsgebied.


Meer informatie over hoe Kooltherm de return on investment van een project kan verhogen is te vinden in de whitepaper ‘Value of Space’, die via deze link is te downloaden.

Kingspan Nederland, Tiel

T 0344 765 250 www.kingspan.com